Jäsentiedote

22.3.2024

Hyvinvointialueiden muodostuminen on muuttanut paljon meidän tehyläisten työkenttää. Kunnat ovat myös uudenlaisessa tilanteessa, kun sote-palvelut ovat olleet vuoden pois kuntien vastuulta ja hyvinvointialue tekee erilaisia toimia yhdistymisen jälkeen toimintansa organisoimiseksi. Tämä työnantajamuutos on saanut aikaan tarpeen tarkastella myös paikallista neuvottelutoimintaa ja jäsenten edunvalvontaa. Luottamusmiehet saimme valittua viime syksynä tehtäviin ja nyt olemme selkeyttämässä ammattiosaston toimintaa Tehyn linjausten mukaisesti. Tarkoituksena on yhdistää voimavaramme, että voimme jatkaa yhdessä paikallista edunvalvontaa jäsentemme eteen niin hyvinvointialueella kuin alueen kunnissa.

 

Olemme päätyneet esittämään ammattiosaston kevätkokouksille, että Tehyn Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ammattiosasto tekee sääntömuutoksen, jolla se muuttuu Tehyn Pirhan ammattiosasto ry:ksi, jonka toiminta-alueeseen kuuluu Pirkanmaan hyvinvointialueen toimipisteet. Vastaavasti Tehyn Tampereen kaupungin ammattiosasto tekee sääntömuutoksen, jolla se muuttuu Tehyn Pirkanmaan kuntaalan ammattiosasto ry:ksi ja sen toiminta-alueena ovat Pirkanmaan alueen kuntien toimipisteet.

 

Muut Pirkanmaan alueella toimivat julkisen sektorin ammattiosastot puolestaan esittävät ammattiosaston purkautumista ja jäsenten siirtämistä Tehyn Pirhan tai Tehyn Pirkanmaan kunta-alan ammattiosaston jäseneksi. Mikäli ammattiosaston jäsenen työpaikka on joku muu kuin Pirkanmaan hyvinvointialue tai alueella toimiva kunta, siirretään jäsenyys Tehyn jäsenrekisterin toimesta sellaiseen ammattiosastoon, joka toimii kyseisen työpaikan alueella. Tämä on jäsenten edunvalvonnan kannalta järkevää ja perusteltua. Ammattiosastot tuovat nämä suunnitellut muutokset päätettäväksi ammattiosastojen sääntömääräisiin kevätkokouksiin tai ylimääräiseen kokoukseen. Kokouksessa kerrotaan tarkemmin ammattiosaston yhdistämiseen liittyvästä valmistelusta ennen päätöksentekoa. Ammattiosastosi lähettää vielä kokoukseen erillisen kutsun.

 

Tällä muutoksella haluamme parantaa jäsenten paikallista edunvalvontaa ja selkeyttää neuvottelutoimintaa niin hyvinvointialueella kuin kuntasektorilla. Jäsenille suunnattua toiminnan organisointia olemme jo miettineet yhdessä, että jäsentoiminta saadaan järjestettyä jatkossakin eri puolilla ammattiosastoa.

 

Luottamusmiehet auttavat työpaikoilla jäseniä entiseen tapaan. Ammattiosastot käynnistävät hallitusvaalin syksyllä heti muutoksen toteutettua, joten sinulla on mahdollisuus päästä mukaan tekemään yhdessä tehyläistä paikallista toimintaa! On tärkeää saada hallitukseen edustus eri puolilta Pirkanmaata!